Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 91

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. Recently Railway Minister Suresh Prabhu has laid the foundation of Nadikudi-Srikalahasti railway project and initiated several other development works in __________.
Ans: Andhra Pradesh

Q2. The soon to be released book titled “Khullam Khulla” is the autobiography of-
Ans: Rishi Kapoor

Q3. Name the app, which has launched by PM Narendra Modi to facilitate digital cash transactions with only a thumb print after the bank account is linked with Aadhaar gateway.
Ans: BHIM

Q4. India and which country has signed the 3rd protocol for amending Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA) recently?
Ans: Singapore

Q5. Samajwadi Party chief Mulayam Singh Yadav has expelled his son and Chief Minister Akhilesh Yadav for six years for alleged anti-party activities, putting the state ruling party on the brink of a split ahead of assembly elections next year. Akhilesh Yadav is present Chief Minister of which state?
Ans: Uttar Pradesh

Q6. In which state India's first laser technology-based advanced AVMS RTO is installed, recently?
Ans: Gujarat

Q7. World famous 11-day gala festival Bargarh Dhanua Jatra has been begun on 02nd January 2017 in which state?
Ans: Odisha

Q8. The Supreme Court has removed BCCI President _____________ from their posts.
Ans: Anurag Thakur

Q9. Senior citizens will now be assured what per cent interest on their deposits up to Rs 7.5 lakh which will remain the same for next 10 years?
Ans: 8 per cent

Q10. India has successfully test-fired its home-grown long range intercontinental ______________ nuclear capable ballistic missile Agni-IV from the Abdul Kalam Wheeler Island off Odisha coast.
Ans: surface-to-surface

Q11. Netaji Subhash Chandra Bose Birth Anniversary is observed on?
Ans: 23rd January

Q12. Arogya Mitra conference on 21 January 2017 till 23 January 2017 at..?
Ans: Assam

Q13. Name the City, in which Prime Minister Narendra Modi has inaugurated Combined Commanders’ Conference conducted, recently?
Ans: Dehradun

Q14. Name the Country, which has helped India's national transporter to increase the speed of its passenger trains up to 200 km per hour, recently?
Ans: Russia

Q15. A special task force (STF) for women safety meeting has been reconstituted under the Chairmanship of Lieutenant Governor (L-G) Anil Baijal, recently in which city?
Ans: New Delhi