Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 85

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. World Bank has projected a global growth of how much percent in 2017, even as it observed that stagnant global trade, subdued investment and heightened policy uncertainty marked another difficult year for the world economy?
Ans: 2.7 percent

Q2. Who has been appointed as the president of BMW Group India, effective from March 01st, 2017?
Ans: Vikram Pawah

Q3. Who has named Best Actress for Chutney at the Jio Filmfare Short Film Awards recently?
Ans: Tisca Chopra

Q4. Which country has become the first country to cease FM radio broadcasting?
Ans: Norway

Q5. ___________ the first Indian to get drafted in an NBA franchise, has received an offer from wrestling entertainment firm WWE.
Ans: Satnam Singh

Q6. In Which city the world’s first ‘Gender Literature Festival’ is scheduled to be held in the second week of April, 2017?
Ans: Patna

Q7. XCMG, a global construction machinery company, will invest $150 million in a new manufacturing unit in India for construction and material-handling machines. XCMG company is based in-
Ans: China

Q8. National Institution for Transforming India (NITI) Aayog has projected the India GDP growth rate of 8% for 2016-17 based on the appraisal document for the Twelfth Five-Year Plan. Who is present chairperson of NITI Aayog?
Ans: Narendra Modi

Q9. India’s first payments bank Airtel Payments Bank is giving how much percent interest on savings accounts, which makes it the highest interest rate on offer?
Ans: 07.25%

Q10. Arunachal Pradesh has signed an MoU with NDDB to promote dairy development in the state. The term NDDB stands for-
Ans: National Dairy Development Board

Q11. In which city the Power Minister Piyush Goyal has unveiled world's largest street light replacement program, recently?
Ans: New Delhi

Q12. Who has won the men’s singles title of the 2017 Chennai Open?
Ans: Roberto Bautista Agut

Q13. Who has named the world's best player at the inaugural Best Fifa Football Awards in Zurich, Switzerland?
Ans: Cristiano Ronaldo

Q14. Name the person, who has given an award by the US Embassy in appreciation for his invaluable contributions to the US-India partnership on tuberculosis recently?
Ans: Amitabh Bachchan

Q15. Maharashtra government has launched India’s largest public WiFi service called 'MumbaiWifi'. Who is the present Chief Minister of Maharashtra?
Ans: Devendra Fadnavis