Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 83

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. Which company has in collaboration with the Karnataka Directorate of Education, have launched a pilot project to promote digital education in schools in Chitradurga, Karnataka?
Ans: Vedanta

Q2. Name the private sector banks, which has helped at Kanyakumari district in southern Tamil Nadu have introduced digital wallets and PoS to enable their devotees pay donations recently?
Ans: HDFC Bank

Q3. Which North-Eastern state has signed an MOU with NDDB to promote dairy development, recently?
Ans: Arunachal Pradesh

Q4. Anjani Portland Cement has commissioned a 16-mega watt (MW) coal-based captive power plant at its cement unit in-
Ans: Telangana

Q5. The Indian hockey team captain ______________ has become a member of International Hockey Federation Athletes' Committee.
Ans: PR Sreejesh

Q6. Which company has signed a non-binding MoU with Rajasthan Rajya Vidyut Utpadan Nigam Ltd and Rajasthan Urja Vikas Nigam Ltd for takeover of Chhabra Thermal Power Plant Stage-I?
Ans: NTPC

Q7. Allaying fears of a slowdown following demonetization, the country's industrial production grew __________ in November 2016, compared to a contraction of 3.4% in November of the year 2015.
Answer: 5.7%

Q8. Who has been appointed as Maharashtra Cricket Association (MCA ) president, recently?
Ans: Ashish Shelar

Q9. In Which city Consulate General of India has announced a launch of the 'Diplomats Cricket Championship Cup' in association with the Skyline University College recently?
Ans: Dubai

Q10. Global unemployment is expected to rise by 3.4 million in 2017 despite a likely modest pick-up in economic growth at 3.4% in 2017 and 3.6% in 2018, against a six-year low of 3.1% in 2016, says a new report by the International Labour Organisation (ILO). Where is the headquarter of International Labour Organization (ILO)?
Ans: Geneva, Switzerland

Q11. Name the Company, which has sells land parcel to Wadhwa Group for Rs. 190 crore?
Ans: Pepsico

Q12. Airtel Payments Bank the first payments bank started its nationwide operations recently, with an initial investment of-
Ans: Rs.3000 Crore

Q13. Fourth International Kite Festival has begins in which city-
Ans: New Delhi

Q14. The harvest festival of Magh Bihu was celebrated across which of the following states recently?
Ans: Assam

Q15. The United States has announced the end of a 20-year economic embargo on _____________, lifting trade and financial sanctions in an effort to foster ties with the Sudanese government.
Ans: Sudan