Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 79

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams



Q1. The Pravasi Bhartiya Divas (PBD) is an annual event organised by the Ministry of External Affairs. It is being organised since-
Ans: 2003

Q2. According to growth projection released by the Central Statistics Office (CSO), agriculture, forestry and fishing sector is likely to show a growth of ____ during 2016-17.
Ans: 4.1%

Q3. Who has been appointed as the MD & CEO of SBI Pension Funds Pvt Ltd, recently?
Ans: Kumar Sharadindu

Q4. In which city the 11th annual Blind Challenge Car Rally has organized to raise awareness about the issues concerning the visually-impaired?
Ans: Bhopal

Q5. Which state government has come up with India's first student startup and innovation policy, which aims to provide Rs 200 crore in the form of grants to ideas developed by them?
Ans: Gujarat

Q6. Name the cricket player, who has roped as the brand ambassador of Gionee?
Ans: Virat Kohli

Q7. Veteran British war correspondent ______________,who broke the news of the Nazi invasion of Poland, has died in Hong Kong at the age of 105.
Ans: Clare Hollingworth

Q8. The World Bank has decelerated India's growth for 2016-17 fiscal to how much percent from its previous estimate of 7.6 percent?
Ans: 7.0 percent

Q9. In which city Prime Minister Narendra Modi has inaugurated the 'The Nobel Prize' exhibition recently?
Ans: Ahmedabad

Q10. ISRO and CNES has signed a partnership agreement in satellite launch technology in Bengaluru recently. The Centre National d'Etudes Spatiales (CNES) is the government space agency of-
Ans: France

Q11. Gymnast Yana Kudryavtseva has retired from competition aged just 19, Kudryavtseva won 13 world championships from 2013 to 2015. She is belong to which country?
Ans: Russia

Q12. Which country has successfully sent three satellites into space in its first commercial mission using an updated version of the low-cost Kuaizhou-1A rocket, amidst the Communist giant's determined bid to expand its ambitious space programme?

Ans: China

Q13. Who has been appointed as the new director of West Indies cricket team?
Ans: Jimmy Adams

Q14. To honour Swami Vivekananda, National Youth Day is celebrated every year on January 12. It is being organised since-
Ans: 1985

Q15. India has announced how much Line of Credit to Kenya for agricultural mechanisation after talks between Prime Minister Narendra Modi and Kenyan President Uhuru Kenyatta?
Ans: $100 million