Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 77

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams



Q1. Former President Akbar Hashemi Rafsanjani has passed away recently. Akbar Hashemi Rafsanjani was former president of which country?
Ans: Iran

Q2. EPFO has made Aadhaar Card mandatory for its about 50 lakh pensioners and around four crore subscribers. EPFO stands for?
Ans: Employees' Provident Fund Organisation

Q3. Reigning Olympic and world 800m champion and world record holder, David Rudisha is the International Event Ambassador for the 14th Standard Chartered Mumbai Marathon to be held on January 15 2017. David Rudisha is belongs to which country?

Ans: Kenya

Q4. The Bank of India (BOI) has reduced its interest rates on retail loans, including home and vehicle loan recently. The bank earlier reduced its minimum lending rates or marginal cost of funds based lending rates (MCLR) by up to 90 basis points. Where is the headquarter of BOI?
Ans: Mumbai

Q5. Indian tennis ace Sania Mirza won the 2017 Brisbane International women's doubles title recently with her partner
Ans: Bethanie Mattek-Sands

Q6. Who has been named as the Coach of the Year at the FIFA Football Awards 2016 in Zurich, Switzerland.
Ans: Claudio Ranieri

Q7. Who has been appointed as the new CEO of Flipkart after replacing co-founder Binny Bansal?
Ans: Kalyan Krishnamurthy

Q8. Which country has fired its first submarine-launched nuclear-capable missile, recently?
Ans: Pakistan

Q9. An eight-year-old boy from Jammu and Kashmir ________________ has won the gold medal in Thai Boxing Championship at the national level ,a class 2 student was felicitated by the district authorities and the civil administration as well as by the police.
Ans: Abbu Ammaz

Q10. The 74th Annual Golden Globe Awards ceremony was organized at Beverly Hills, California, United States (USA). Which movie has won the Best Motion Picture Drama Award?
Ans: Moonlight

Q11. The US fast-food giant McDonald announced to sell its businesses in which country recently for $2.08 bn to Citic and the Carlyle Group?
Ans: China

Q12. Former wrestler and coach Mahavir Singh Phogat made his way to the launch of his authorised biography _____________ in Chandigarh.
Ans: Akhada

Q13. The Federation Internationale de Football Association (FIFA) has decided that the World Cup will be expanded to host 48 teams, up from 32. Where is the headquarter of FIFA?
Ans: Zurich, Switzerland

Q14. Which country has called for partnership between India, Pakistan and Afghanistan on counter-terrorism operations recently?
Ans: USA

Q15. To promote ease of ticketing through digital transactions, railway minister ____________________ has released the new passenger mobile application named ‘IRCTC Rail Connect app'.
Ans: Suresh Prabhu