Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 67

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. Who has emerged as the India's Sportsperson of the Year 2016 in a poll conducted by India?
Ans: Virat Kohli

Q2. Who has been appointed as the New Prime Minister of Romania?
Ans: Sorin Grindeanu

Q3. Name the Chess Player, who has won all three gold medals in Western Asia youth chess championship 2016?

Ans: Kush Bhagat

Q4. Reserve Bank of India (RBI) has extended the period of enhanced PPI limit of Rs 20,000 as part of efforts to promote digital payments recently. What is the full form of PPI?
Ans: Prepaid Payment Instruments

Q5. Who has taken charge as the new Chief of Army Staff recently?

Ans: General Bipin Rawat

Q6. In which state India's first laser technology-based advanced AVMS RTO is installed, recently?
Ans: Gujarat

Q7. World famous 11-day gala festival Bargarh Dhanua Jatra has been begun on 02nd January 2017 in which state?
Ans: Odisha

Q8. The Supreme Court has removed BCCI President _____________ from their posts.
Ans: Anurag Thakur

Q9. Senior citizens will now be assured what per cent interest on their deposits up to Rs 7.5 lakh which will remain the same for next 10 years?
Ans: 8 per cent

Q10. India has successfully test-fired its home-grown long range intercontinental ______________ nuclear capable ballistic missile Agni-IV from the Abdul Kalam Wheeler Island off Odisha coast.
Ans: surface-to-surface

Q11. India has ranked third among the countries offering the highest average annual salary to expatriates, according to HSBC Holdings data. Which country has ranked highest in the world to average annual salary?
Ans: Switzerland

Q12. In which city PM Narendra Modi has inaugurated the five-day annual Indian Science Congress, recently?
Ans: Tirupati, Andhra Pradesh

Q13. Which E-commerce company has been awarded a patent for launching a giant flying warehouse that would acts as a launch pad for drones to deliver items within minutes?

Ans: Amazon

Q14. Name the three Month Campaign, which has been launched by EPFO to enrol more workers and sets Re 1 fine for late registration, recently?
Ans: Enrollment and Establishment coverage campaign 2017

Q15. Justice Jagdish Singh Khehar has been sworn-in as the ____________ Chief Justice of India.
Ans: 44th