Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 65

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. Recently Railway Minister Suresh Prabhu has laid the foundation of Nadikudi-Srikalahasti railway project and initiated several other development works in __________.
Ans: Andhra Pradesh

Q2. The soon to be released book titled “Khullam Khulla” is the autobiography of-
Ans: Rishi Kapoor

Q3. Name the app, which has launched by PM Narendra Modi to facilitate digital cash transactions with only a thumb print after the bank account is linked with Aadhaar gateway.
Ans: BHIM

Q4. India and which country has signed the 3rd protocol for amending Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA) recently?
Ans: Singapore

Q5. Samajwadi Party chief Mulayam Singh Yadav has expelled his son and Chief Minister Akhilesh Yadav for six years for alleged anti-party activities, putting the state ruling party on the brink of a split ahead of assembly elections next year. Akhilesh Yadav is present Chief Minister of which state?
Ans: Uttar Pradesh

Q6. Who has took charge as the UN Secretary General, making a strong appeal to the international community to strive for peace in 2017 at a time when millions of people are caught up in conflict and threat of global terrorism affects all?

Ans: Antonio Guterres

Q7. Days after its launch, government's online payments app BHIM has become the most popular Android app in the country. BHIM stands for?

Ans: Bharat Interface for Money

Q8. India's star singles player __________________ has announced his retirement from professional tennis, bringing an abrupt end to what was once a promising career recently.

Ans: Somdev Devvarman

Q9. The NRI citizens of India, who were abroad from November 09th to December 30th 2016, can exchange their defunct notes up to
Ans: June 30th, 2017

Q10. What additional fund has been given by the govt recently to NABARD to give loans to farmers?
Ans: Rs 20,000 crore

Q11. Which country has become the first country in the world to pay a basic income to randomly picked citizens on a national level?
Ans: Finland

Q12. Name the State, which has banned the use of Purse Seine Nets for Fishing recently?
Ans: Maharashtra

Q13. Name the Karnataka Minister for cooperation and Sugar, who has been passed away recently due to cardiac arrest?
Ans: H S Mahadeva Prasad

Q14. Table tennis Olympic champion Li Xiaoxia has announced her retirement recently. She is belongs to which country?
Ans: China

Q15. Who has been appointed as the Chairman of the Union Public Service Commission (UPSC)?
Ans: David R Syiemlieh