Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 63

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. The International Boxing Association or AIBA has unanimously voted to induct the Boxing Federation of India (BFI) as one of its permanent members. Where is the headquarter of AIBA?
Ans: Lausanne, Switzerland

Q2. Minister of State for Development of North Eastern Region Dr Jitendra Singh has announced to provide 207 crore rupees for protection and development of the world heritage island Majuli located along river Brahmaputra in ......?
Ans: Assam

Q3. Name the country, which has comissions it's first 7-tonne civil helicopter recently?
Ans: China

Q4. A free instant messaging service for work and business environments, Flock has launched world’s first chat operating system”FlockOS”. Who is the present Chief Executive Officer (CEO) of Flock?
Ans: Bhavin Turakhia

Q5. In city the 09th World Confluence of Humanity, Power and Spirituality has been held?
Ans: New Delhi

Q5. Smriti Mandhana is associated to which sport?
Ans: Cricket

Q6. Which country will host the fifth edition of the Global Conference on Cyber Space (GCSS) in 2017 in which over 100 countries are expected to participate?
Ans: India

Q7. Government has launched ---------- for Consumers and Digi-Dhan Vyapar Yojana for Merchants to promote digital transaction.
Ans: Lucky Grahak Yojana

Q8. Which state has rolled out 'Atal-Amrit Abhiyan' health insurance scheme which will provide coverage against several critical illnesses?
Ans: Assam

Q9. The foundation stone for India's first second generation ethanol bio-refinery to be set up by Hindustan Petroleum Corporation (HPCL) in which city?
Ans: Bathinda, Punjab

Q10. Name the British Pop superstar, who had passed away at the age of 53 from suspected heart failure recently?
Ans: George Michael

Q11. Name the country, which has won the the FIFA Team of the year 2016 title?
Ans: Argentina

Q12. Name the player, who has been awarded the best footballer of the year by All India Football Federation (AIFF)?
Ans: Jeje Lalpekhlua

Q13. Which country has announced to hold its first ever joint military exercise to begin a new level of bilateral military engagement with China recently?
Ans: Nepal

Q14. Eminent modern Bengali poet ___________ has been chosen for the prestigious Jnanpith Award for 2016, the literary organisation has announced.
Ans: Shankha Ghosh

Q15. Odisha Chief Minister _____________ has launched “Biju Sishu Surakshya Yojana” for care and protection of HIV-positive orphan children in the state.

Ans: Naveen Patnaik