Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 61

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. Name the state, which has imposed the 10-year maximum jail term against bootleggers, tipplers and unscrupulous officials who help criminals escape raids on liquor dens in the dry state?
Ans: Gujarat

Q2. Name the country, which has successfully test-fired an enhanced version of an indigenously-designed cruise missile that can hit targets at 700km with all kinds of warheads, recently?
Ans: Pakistan

Q3. Which city will be the first residential transgender school in the country?
Ans: Kochi

Q4. Name the countries, which have signed the agreement for avoidance of double taxation?
Ans: India-Tajikistan

Q5. Which organisation has paused the Indus water treaty between India and Pakistan?
Ans: World Bank

Q5. Smriti Mandhana is associated to which sport?
Ans: Cricket

Q6. In which city the five-day India-Nepal Folk Crafts Festival (INCF-2016) has begun?
Ans: Kathmandu, Nepal

Q7. Who has been appointed as the new Chief Justice of India after President Pranab Mukherjee’s approval?
Ans: Justice J S Khehar

Q8. NTPC Ltd and National Aluminium Company (Nalco) have jointly agreed to set up a coal-based power project, having a production capacity of 2,400 Mw, in which state?
Ans: Odisha

Q9. Who has became the second Indian player to score a triple century in Tests against England held in MA Chidambaram Stadium, Chennai?
Ans: Karun Nair

Q10. Banks in the country have added 46.65 lakh new accounts under the PMJDY during the five weeks after the demonetisation of Rs500 and Rs1,000 currency notes. PMJDY stands for?
Ans: Pradhan Mantri Jan Dhan Yojna

Q11. Who has won the BBC Sports Personality of the Year award 2016?
Ans: Andy Murray

Q12. A French court has found Christine Lagarde guilty of negligence. She is the present chief of-
Ans: IMF

Q13. Employee's Provident Fund Organization (EPFO) has decided to lower the interest on EPF deposits for the current fiscal to __________, from 8.8% provided in 2015-16, for its over four crore subscribers.

Ans: 08.65%

Q14. Name the team, which has regained the Indian Super League (ISL) title by beating Kerala Blasters recently?
Ans: Atletico de Kolkata (ATK)

Q15. Which bank has bagged the SKOCH silver award for attaining the position of number1 channel partner of LIC of India?

Ans: Corporation Bank