Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 51

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. India and Kyrgyzstan has signed 6 agreements/Memorandums of Understanding (MoUs) to boost bilateral cooperation recently. Who is the present president of Kyrgyzstan?
Ans: Almazbek Atambaye

Q2. The world's first cloned goat bearing superfine Cashmere wool was born in which country recently?
Ans: China

Q3. The taxi-hailing service Uber has announced a partnership with which phone maker that will help customers book a cab without downloading the application?
Ans: Micromax

Q4. In which place the 12-foot-tall stone statue of renowned Tamil poet and philosopher-saint Thiruvalluvar was inaugurated at Mela Bhawan?
Ans: Haridwar, Uttarakhand

Q5. Name the country, Which has signed a civil nuclear cooperation agreement with India, Recently?
Ans: Vietnam

Q6. Which country has successfully launched a 26-metre-long rocket named Epsilon-2?
Ans: Japan

Q7. Which country has inked an agreement with the New development bank (NDB) set up by the BRICS approving a 525 million yuan loan for a solar power project in the country?

Ans: China

Q8. Iran’s President ___________ unveiled a landmark Bill of rights guaranteeing freedom of speech, protest, fair trials and privacy.
Ans: Hassan Rouhani

Q9. As per the report published in Forbes magazine, India has overtaken the United Kingdom in terms of the size of the economy, first time in 150 years. India has now become the ________ largest country in terms of the size of the economy.
Ans: Fifth

Q10. Who has won the 2016 IBSF World Billiards?
Ans: Peter Gilchrist

Q11. Name the country, which has won the the FIFA Team of the year 2016 title?
Ans: Argentina

Q12. Name the player, who has been awarded the best footballer of the year by All India Football Federation (AIFF)?
Ans: Jeje Lalpekhlua

Q13. Which country has announced to hold its first ever joint military exercise to begin a new level of bilateral military engagement with China recently?
Ans: Nepal

Q14. Eminent modern Bengali poet ___________ has been chosen for the prestigious Jnanpith Award for 2016, the literary organisation has announced.
Ans: Shankha Ghosh

Q15. Odisha Chief Minister _____________ has launched “Biju Sishu Surakshya Yojana” for care and protection of HIV-positive orphan children in the state.
Ans: Naveen Patnaik