Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 50

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. The International Boxing Association or AIBA has unanimously voted to induct the Boxing Federation of India (BFI) as one of its permanent members. Where is the headquarter of AIBA?
Ans: Lausanne, Switzerland

Q2. Minister of State for Development of North Eastern Region Dr Jitendra Singh has announced to provide 207 crore rupees for protection and development of the world heritage island Majuli located along river Brahmaputra in ......?
Ans: Assam

Q3. Name the country, which has comissions it's first 7-tonne civil helicopter recently?
Ans: China

Q4. A free instant messaging service for work and business environments, Flock has launched world’s first chat operating system”FlockOS”. Who is the present Chief Executive Officer (CEO) of Flock?

Ans: Bhavin Turakhia

Q5. In city the 09th World Confluence of Humanity, Power and Spirituality has been held?
Ans: New Delhi

Q6. Which state has announced Aerospace and Defence Policy-2016 to attract investment into fields of aerospace and defence design, development and manufacturing in the state recently?
Ans: Gujarat

Q7. Name the player, who capped off a sensational year by being adjudged the ICC Cricketer of the Year to win the prestigious Sir Garfield Sobers Trophy?
Ans: R Ashwin, India

Q8. Who has been appointed as the new Chief Secretary in Tamil Nadu recently?

Ans: Girija Vaidyanathan

Q9. Finance Ministry has asked Public Sector Banks to restrict fees on payments through Immediate Payment Service (IMPS) and Unified Payments Interface (UPI) to the extent that is applicable for NEFT fund transfer of over 1,000 rupees. NEFT stands for?
Ans: National Electronic Funds Transfer

Q10. In city, ride-hailing service Uber Technologies launched its first fleet of electric cars?
Answer: Madrid, Spain

Q11. Which country has been opened the world's first solar road made with 30,000 square feet of solar panels?
Answer: France

Q12. Name the actor, who has become the highest advance taxpaying in 2016 (till December 15, 2016)?
Ans: Hrithik Roshan

Q13. Which country has launched atmospheric CO2-monitoring TanSat satellite, in an effort to curb and monitor greenhouse gas emissions?
Ans: China

Q14. Which Indian city has emerged as the country's most well-read city in the fourth consecutive year with Bengaluru and Mumbai taking the second and third spot, according to Annual Reading Trends Report 2016 by Amazon?
Ans: New Delhi

Q15. Name the bollywood actor/actress, who has been ranked No. 1 on the fifth Forbes India Celebrity 100 List?
Ans: Salman Khan