Current Affairs Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams (Based on THE HINDU) : SET - 45

Practice Quiz for IBPS SBI, RBI & Other Bank Exams


Q1. Name the actor, who has acted in Bewitched and Titanic movies is died at the age of 89?
Ans: Bernard Fox

Q2. Name the place, where is the 5th Edition of India-Arab partnership conference held in 2016?
Ans: Oman

Q3. Who has been appointed as the New Indian Institute of Corporate Affairs (IICA) Director General?
Ans: Sunil Arora

Q4. Name the state, which has record 5% more growth then all over India?
Ans: Andhra Pradesh

Q5. Smriti Mandhana is associated to which sport?
Ans: Cricket

Q6. In which city the five-day India-Nepal Folk Crafts Festival (INCF-2016) has begun?
Ans: Kathmandu, Nepal

Q7. Who has been appointed as the new Chief Justice of India after President Pranab Mukherjee’s approval?
Ans: Justice J S Khehar

Q8. NTPC Ltd and National Aluminium Company (Nalco) have jointly agreed to set up a coal-based power project, having a production capacity of 2,400 Mw, in which state?
Ans: Odisha

Q9. Who has became the second Indian player to score a triple century in Tests against England held in MA Chidambaram Stadium, Chennai?
Ans: Karun Nair

Q10. Banks in the country have added 46.65 lakh new accounts under the PMJDY during the five weeks after the demonetisation of Rs500 and Rs1,000 currency notes. PMJDY stands for?
Ans: Pradhan Mantri Jan Dhan Yojna

Q11. Which country has recently signed an Open Skies Agreement with six countries at the International Civil Aviation Negotiations (ICAN), 2016 which were held in Nassau, Bahamas from December 5-9, 2016?
Ans: India

Q12. India has ranked ____________ in the Global Wind Power Installed Capacity index after China, USA and Germany with cumulative installed wind power generation capacity of 28,279 MW in 2016.

Ans: Fourth

Q13. The Ministry of Health and Family Welfare has won gold in the Web Ratna category in the Digital India awards 2016. Who is the present Health and Family Welfare Minister?
Ans: Jagat Prakash Nadda

Q14. Chhattisgarh Chief Minister Raman Singh has launched India’s first cashless bazaar in ___________ This ‘Smart’ bazaar consist of nearly Over 900 shops which are providing the facilities of cashless payments using POS, UPI and other digital systems to its customers.
Ans: Raipur

Q15. India has received the maximum FDI inflows from Singapore in 2015-16 followed by Mauritius, the US, the Netherlands and Japan. FDI stands for?
Ans: Foreign Direct Investment